9 juni 2003 - Ardennes Trophy

Eerst het slechte nieuws: de LCMT heeft helaas zijn sporen nagelaten... mijn broer moet verstek laten gaan voor de marathon van het jaar op Belgische bodem. Hoe moeilijk het ook is, het is niet verantwoord om met zijn pijnlijke knie verder risico's te nemen. En het parkoer van de Ardennes Trophy is ook te zwaar om daar op een gezonde manier te gaan rijden. Dus helaas gedwongen rust!

Ik moet de klus vandaag dus in mijn eentje klaren. En de AT is niet van de minste: een uitputtingsslag van 80km met meer dan 2000hm in zaagtandprofiel. Maar de omgeving en de gekozen paadjes maakt van de AT de enige Belgische marathon waar je de techniek van het betere Alpen en Dolomieten werk nodig hebt of kan aanscherpen. Dus dat wordt weer genieten!

Om 9u30 sta ik al onder de kerktoren van La Reid om een goede startplaats te hebben. Met een luide knal wordt de boel op gang geschoten om 10u stipt. En het is toch iedere keer weer een kick om met 1000 bikers de asfaltklim naar het "Institut Provincial" op te vliegen aan een verschroeiend tempo. Daarbij natuurlijk nog wat duwen en trekken om de goede startplaats te behouden... Vooraan in het veld zitten, is hier toch wel belangrijk, want het parkoer is zo technisch, dat je anders gegarandeerd te voet staat op de eerste hindernissen.

Het lukt! Maar met de nodige inspanning! En de benen voelen toch niet zo goed als ik gehoopt had. Zou de LCMT daar nu nog voor iets tussenzitten? Of is die vliegende start toch wat teveel voor mijn diesel? Na een kleine 10km heb ik het goede ritme te pakken en volgt de ene kick de andere op. Steile klimmetjes, nog steilere klimmetjes, supertechnische afdalingen, soms zo steil dat je je amper kan houden met beide remmen dichtgeknepen en er is er eentje bij die zelfs uitloopt op een trap met een haakse bocht in. Maar ik heb natuurlijk niets liever :-) Ik weet nu ook wat de "charmille de Haut-Maret" is... 573m in een smalle gang gevormd door bomen die ze naar elkaar toe hebben laten groeien. Schitterend, maar aan 40km/u wiel in wiel ook bangelijk ;-)

Het is een lekker bike weertje met temperaturen van boven de 20 graden en stralende zon. Maar door de onweersbuien van het afgelopen weekend, is het parkoer op sommige stukken herschapen in een modderpoel en daardoor toch wel zwaarder dan vorig jaar. Ik herinner mij ook dat op het einde nog een paar zware bergjes zitten, dus toch een beetje doseren flitst er door mijn hoofd! De klim langs de kasteelruine van Franchimont is er daar 1 van. Prachtig!

Op de slotklim ben ik blij dat het einde nabij is (letterlijk dan!), want het is echt wroeten om nog een deftig verzet rond te duwen. Met een grijns van genot bol ik na 4u38 als 71e (148e overall) over de finishmatten van de tijdregistratie. Zalig! Snel de ervaring doorbellen naar mijn team maat. Sorry! Ik kon het echt niet laten...

Eddy (10-06-03)

Uitslag AT2003 80km

English
Adidas TransAlp 2005
We leven nog!!
Een goede start
En 2005 brengt...
Adidas TransAlp 2004
Meer...
Programma 2006
Programma 2005
Programma 2004
Meer...
Berichten lezen
Bericht schrijven
Team members
De hardware
De mudware
Filip Meirhaeghe 05
Raid Hautes Fagnes 05
Hagelandse Crono 05
Willingen 2005
Ronde van Vlaanderen
Riva 2004
Ronde van Vlaanderen
Meer...
Adidas TransAlp 2005
Adidas TransAlp 2004
Houffa Worldcup
Riva 2004
Mudbike?! Snowbike!!
Project Mudbike
Adidas TransAlp 2003
Meer...
E2Team Links