Dag 1: Mittenwald - Imst

Voorbereiding is het halve werk zegt men, dus we zijn al vroeg paraat en hangen nog wat rond in Mittenwald 2u voor de start. Ondertussen horen we in de verte de eerste briefing, maar we kennen het verhaal al, dus wij maken een paar foto's onder de stralende zon.

Dan om 12u barst het spektakel los. Geneutraliseerd door het centrum van Mittenwald met meer dan 1000 bikers (538 teams) luid aangemoedigd door massa's supporters. Kippenvel natuurlijk!

Maar veel tijd krijgen we niet, want het tempo gaat snel omhoog op het vals plat naar de Ehrwalder Alm (1600m).

Eric slaagt er toch wel weer in van door te trappen zeker... Daarbij knotst hij met zijn (goede) knie op zijn stuur! Pijnlijk, maar de schade valt mee.

De afdaling van die Alm is op een smal asfalt baantje. Als een geoliede machine vliegen we naar beneden en rapen nog wat volk op. Dalen moeten ze ons niet leren.

De Fernpass doen we normaal met de wagen, maar ook per fiets blijkt die goed te doen. De afdaling is zelfs een plezante single trail af en toe wat technisch.

Dan de eerste serieuze klim (Dirstentrittkreuz) en het is goed prijs: tot 16%, een muur dus! Afzien, Eric een stukje te voet en ik niet veel sneller. Na een paar km is het beter te doen over een smal pad, maar dat kost ook moeite.

Maar de afdaling is weer zalig! Eerst een technische passage over rotsen en daarna razendsnel over schotter. Dalen doen we als een tandem.

Als eerste rit kan dit al tellen en het lijkt ons zwaarder dan vorig jaar. Gelukkig wacht ons begeleidingsteam ons al op (Anja en vriendin Hilde). Dus we kunnen snel gaan liggen, net als een prof... want het is al laat (ja, we rijden niet zo snel als de profs)

Afstand: 79,7km

Hoogte: 2398m

Tijd: 6:12:12,7

Eddy (19-07-04)

English
Adidas TransAlp 2005
We leven nog!!
Een goede start
En 2005 brengt...
Adidas TransAlp 2004
Meer...
Programma 2006
Programma 2005
Programma 2004
Meer...
Berichten lezen
Bericht schrijven
Team members
De hardware
De mudware
Filip Meirhaeghe 05
Raid Hautes Fagnes 05
Hagelandse Crono 05
Willingen 2005
Ronde van Vlaanderen
Riva 2004
Ronde van Vlaanderen
Meer...
Adidas TransAlp 2005
Adidas TransAlp 2004
Houffa Worldcup
Riva 2004
Mudbike?! Snowbike!!
Project Mudbike
Adidas TransAlp 2003
Meer...
E2Team Links