Dag 5: Naturns - Meran

In Naturns slapen we weer in een sporthal. Modern, nieuw, alles kort bij elkaar. Ik heb dan ook een goede nacht gehad, maar Eric blijkbaar niet.

Tijdens de klim naar de Naturnser Alm laat zich dat direct voelen. We moeten het peloton laten rijden en de 1400m tot de top op 1937m lijken eindeloos.

De afdaling is op zijn Riva's. Over keien en rotsen, technisch maar niet overdreven steil. Dit is biken van de bovenste plank en ik vlieg dan ook naar beneden. Eric gaat iets langzamer, maar geen nood we blijven samen.

Halverwege komen we op het asfalt... heel gevaarlijk, smal en onoverzichtelijke verraderlijke bochten. Toch ligt de snelheid heel hoog! Onze XTR voorrem bijt goed en laat toe om bijna letterlijk op een zakdoek te stoppen. En bij iedere gevaarlijke bocht staan al duidelijke remsporen richting ravijn...

In Toll zijn we beneden en even later bakken we op het asfalt bij 35 graden om weer wat hoogtemeters te doen. Die gaan toch iets beter dan vanmorgen. De afdaling naar Merano is echt super technisch: een echte trial passage. Ik slaag er wel in om het grootste deel te rijden. Maar om te grote risico's te vermijden stap ik ook af en toe af... de weg naar Riva... juist ja.

In Merano op de promenade worden we weer enthousiast aangemoedigd en de speakers doen er nog een schepje bovenop! Ze kennen ons hier met naam en toenaam... de aankomst in Riva vorig jaar heeft veel indruk gemaakt en Anja en Hilde verzorgen onze PR :-)

Vandaag zijn we vroeg binnen, dus hebben we de tijd om goed te recuperen. Hopelijk geraken we bijgeslapen in deze warmte...

Afstand: 53,8km

Hoogte: 2103hm

Tijd: 5:43:32,9

Eddy (22-07-04)

English
Adidas TransAlp 2005
We leven nog!!
Een goede start
En 2005 brengt...
Adidas TransAlp 2004
Meer...
Programma 2006
Programma 2005
Programma 2004
Meer...
Berichten lezen
Bericht schrijven
Team members
De hardware
De mudware
Filip Meirhaeghe 05
Raid Hautes Fagnes 05
Hagelandse Crono 05
Willingen 2005
Ronde van Vlaanderen
Riva 2004
Ronde van Vlaanderen
Meer...
Adidas TransAlp 2005
Adidas TransAlp 2004
Houffa Worldcup
Riva 2004
Mudbike?! Snowbike!!
Project Mudbike
Adidas TransAlp 2003
Meer...
E2Team Links