Dag 6: Meran - Kaltern

Gisteren waren we zo vroeg binnen, dat er zelfs nog tijd was voor een massage. En dan nog lag Eric al om 20u te ronken, terwijl ik verslag uitbracht aan het thuisfront. De omstandigheden waren dus perfect om weer helemaal fit aan de start te staan.

Vandaag staan er 73km met 2732hm op het menu. Naar dagelijkse traditie beginnen we onmiddellijk met een klim over 1600m naar de 1937m hoge Auener Jochl. Eric draait van bij de start de gashendel open! Op het asfalt gaan we mee met teams die we de vorige dagen niet konden volgen... de Belgische transalp expres tandem,... Team 405 die voor ons steeds de chocolade opzij legden aan de bevoorradingen zijn nu zelfs achter ons.

Tot onze grote verbazing kunnen we dit tempo aanhouden tot boven! Daar moeten we een stukje van de fiets tussen de rotsblokken, maar dat gaat in looppas. Al lopend stuur ik nog een sms om Anja en Hilde te verwittigen dat we vroeg aan de finish zullen zijn, want onze ouders komen op bezoek.

De afdaling begint weer technisch, dus ik ga er weer vandoor. Eindelijk kan ik even op adem komen hier terwijl ik wacht op Eric. Daarna rijden we over spierwitte schotter door fel groene weiden. Het lijkt wel een golfterrein! En daar is de TAX tandem weer. Dan in Jenesien duiken we zo'n 600m naar beneden in 2km, dat is dus gemiddeld 30%!! Alles begeeft het hier... XTR schijfremmen faden, binnenbanden ontploffen door gloeiend hete velgen, zelfs Karl Platt verliest hier zijn achterrem. Vele valpartijen en de rescues hebben de handen vol. Wij gaan weer vlot en foutloos naar beneden dankzij onze XTR velgremmen met tubeless banden.

Op het fietspad in Bozen rijden we in peloton tegen de wind. Plots moeten we weer van de fiets voor de slotklim. Amper 400m, maar veel te steil en technisch om te rijden. Gevloek alom bij dik 35 graden... sauna!

Op 10km van de finish staat dan nog een bevoorrading. Dat is ook redelijk zinloos en we rijden dus snel door. Daarbij laten we dan onze tandem achter. Maar in de slotkilometers op hun terrein komen ze nog terug! Ik heb Eric nog nooit zo snel van een afdaling zien vliegen, maar het mag niet baten. We verliezen de sprint met de tandem, maar zetten wel ons beste resultaat tot nu toe neer... dankzij de massage!?

Afstand: 72,8km

Hoogte: 2732hm

Tijd: 6:01:14,0

Eddy (27-07-04)

English
Adidas TransAlp 2005
We leven nog!!
Een goede start
En 2005 brengt...
Adidas TransAlp 2004
Meer...
Programma 2006
Programma 2005
Programma 2004
Meer...
Berichten lezen
Bericht schrijven
Team members
De hardware
De mudware
Filip Meirhaeghe 05
Raid Hautes Fagnes 05
Hagelandse Crono 05
Willingen 2005
Ronde van Vlaanderen
Riva 2004
Ronde van Vlaanderen
Meer...
Adidas TransAlp 2005
Adidas TransAlp 2004
Houffa Worldcup
Riva 2004
Mudbike?! Snowbike!!
Project Mudbike
Adidas TransAlp 2003
Meer...
E2Team Links