Dag 8: Folgaria - Riva del Garda

We ruiken de finish! De Bordala is de laatste bult van betekenis en de afdaling kennen we. Dus psychologisch hebben we de 66km al ingekort tot 40km.

Voor de laatste keer pakken we ons boeltje en steken we onze slaapkop buiten. Verdorie, een grijze wolk en mist... het zal toch niet waar zijn zeker? Toch maar de regenjas meenemen voor de laatste dag.

De eerste bultjes na de start doen we in het peloton. Maar de groep is zo groot dat we op de single trail afdaling te voet staan. Zonde! Iets later wordt het zo steil en rotsig dat het te gevaarlijk is om te fietsen. Dus half op en half naast de fiets sukkelen we naar beneden. Is dat een donderslag?

Na de verbinding in Rovereto beginnen we aan de slotklim... En lap, de eerste druppels vallen! Vanaf Patone moeten we nog eens alles uit de kast halen om zo'n 3km aan 14% te overwinnen. Bovenop de Passo Bordala doen we dan toch onze regenjasjes maar aan om niet teveel af te koelen voor de afdaling. 5km later staan we in Santa Barbara... ons bekende terrein!

De eerste kilometers dalen gaan nog behoedzaam in de gietende regen over de natte keien. Maar dan wordt de eindrush ingezet... RIVA... we gaan TransAlp uitrijden... kippevel... De laatste 5 vlakke kilometers van Arco naar Riva weet je niet meer wat je meemaakt. Keihard rijden we wiel in wiel in een zondvloed van regen en opspattend water we roepen het uit... Jiiiiiiiiihaaaaaaaa RIIIIIIIIIVAAAAAAAA!!

In de kleine straatjes van Riva bollen we uit en genieten we van elke meter. We stoppen zelfs nog even om de regenjas uit te doen voor de finish foto. En dan zetten we ons recht! Met de vier handen in de lucht bollen we de laatste rechte lijn. Ondanks de regen zijn de fans op post en doet het applaus deugd! "Here they are! From Belgium! E2Team! ERRRRRIC ANDDD EDDDDY BELLENS!!!!!!"

Afstand: 66,5km

Hoogte: 2141hm

Tijd: 6:33:02,0

Eddy (24-07-04)

English
Adidas TransAlp 2005
We leven nog!!
Een goede start
En 2005 brengt...
Adidas TransAlp 2004
Meer...
Programma 2006
Programma 2005
Programma 2004
Meer...
Berichten lezen
Bericht schrijven
Team members
De hardware
De mudware
Filip Meirhaeghe 05
Raid Hautes Fagnes 05
Hagelandse Crono 05
Willingen 2005
Ronde van Vlaanderen
Riva 2004
Ronde van Vlaanderen
Meer...
Adidas TransAlp 2005
Adidas TransAlp 2004
Houffa Worldcup
Riva 2004
Mudbike?! Snowbike!!
Project Mudbike
Adidas TransAlp 2003
Meer...
E2Team Links