Dag 8: Let's head home!

De start in Belluno ligt op het marktplein en dat is al ettelijke meters hoger dan het camp. Dus we beginnen de dag met een zware klim en die staat niet eens in het roadbook. Gelukkig heeft ons team voor het ontbijt gezorgd, zodat we voor de laatste dag eens met 4 rond tafel zitten. We kunnen dus op ons dooie gemak alle tijd pakken.

Als we dan eindelijk in startvak C staan, wil er nog een plaatstelijk agent een wagen dwars door het startvak loodsen. Maar de massa bikers is sterker en brengt die arme ziel met een paar internationale gebaren op andere gedachten.

3 minuten voor de starten sluiten alle startvakken bij elkaar aan. 1000 bikers voor de laatste keer op het marktplein in Belluno. 'Highway to Hell' knalt nog een laatste keer door de luidsprekers. Spontaan gejoel, gefluit, geroep en getier... Dit is TransAlp! Door de hel gaan, afzien en kippevel in de hemel... het ligt zo dicht bij elkaar!

Nog 1 keer wringen bij de start en dan beklimmen we de laatste berg naar 1100m. Om het af te leren zit er nog eens een 'schieben' passage in van +- 700m en dan een schotter afdaling naar beneden... helemaal beneden. Hier boven op die laatste berg krijgen we een panorama dat uniek moet zijn voor de TransAlp. We kijken uit over een totaal, maar dan ook totaal VLAK landschap. Geen berg of heuvel meer te bespeuren.

Yes, we've done it! We zijn weer over de Alpen geraakt! Nu nog 80 vlakke kilometers met een zeebries op kop naar het strand in Jesolo.

We zoeken en vinden een paar andere teams en verdelen het werk om het tempo op zo'n kleine 35km/u te houden. Nog voor 14u is het zover... we rollen langzaam tussen de linten en genieten van elke centimeter. De finish van onze 3e TransAlp! "Here they are at the finish of their third TransAlp, from Belgium, E2Team, Eddy and Eric Bellens!"

Het is en blijft een unieke belevenis die nog lang levendig in onze hoofden zal blijven hangen!

Eddy (23-07-05)

English
Adidas TransAlp 2005
We leven nog!!
Een goede start
En 2005 brengt...
Adidas TransAlp 2004
Meer...
Programma 2006
Programma 2005
Programma 2004
Meer...
Berichten lezen
Bericht schrijven
Team members
De hardware
De mudware
Filip Meirhaeghe 05
Raid Hautes Fagnes 05
Hagelandse Crono 05
Willingen 2005
Ronde van Vlaanderen
Riva 2004
Ronde van Vlaanderen
Meer...
Adidas TransAlp 2005
Adidas TransAlp 2004
Houffa Worldcup
Riva 2004
Mudbike?! Snowbike!!
Project Mudbike
Adidas TransAlp 2003
Meer...
E2Team Links