Ronde van Vlaanderen 2003

De 145km van de Ronde van Vlaanderen voor cyclo's op zaterdag 5/4 staat zoals ieder jaar weer aangestipt op de kalender. Hiervoor halen we met plezier onze koersfietsen van de rollen.

Net zoals vorig jaar kunnen we genieten van een schuchter lente zonnetje. Maar ook de N-NW wind is van de partij, dus er zal gewerkt mogen worden, want die blaast voornamelijk in het nadeel.

De eerste 30km zijn eigenlijk maar een aanloop om bij de start van de bergzone te komen. In de massa deelnemers (13.000!) vinden we al snel een duo dat er een stevig tempo op nahoudt, dus we haken gretig ons wagonnetje aan.

Dit was de ideale opwarming om aan het betere werk te beginnen: 18 hellingen met als eerste de Molenberg. Onze hazen staan geparkeerd op die eerste bult, dus vanaf hier zullen we zelf wel het tempo maken. Ook wij moeten al eens op de tanden bijten, want het blijven toch ferme kuitenbijters.

Maar we hebben al heel wat meer kilometers in de benen dan vorig jaar en het gaat verbazend goed. Na iedere helling zijn we zo weer hersteld en gaat het tempo terug de hoogte in.

E2Team blijkt ook behoorlijk gelijkwaardig getraind te zijn, want we zijn nooit uit elkaars buurt geraakt, hoe hard we ook probeerden :-). Dat is toch ook belangrijk met het oog op de TransAlp.

Op kasseien rijden zal ik wel nooit kunnen, zelfs al volg ik de goede raad van de profs... Op de bergjes was ik wel meestal een paar lengten voorop, maar na de Bosberg met meer dan 130km op de teller vond mijn broerke het nodig om aan een verschroeiend tempo tegen de wind te gaan beuken en toen was ik al blij dat ik zijn wiel kon houden.

Uiteindelijk hebben we 143km op de teller, maar de 18 hellingen zijn er 15 geworden. De organisatie heeft de Kwaremont, het Foreest en de Steenberg uit de cyclo tocht gehaald, waarschijnlijk om de afstand binnen de perken te houden.

Verder is het ook spijtig dat we Tenbosse maar vanaf een zijstraat konden oprijden en dat we ook niet over de Vesten mochten in Geraardsbergen. Dit is natuurlijk ook wel te begrijpen, want de organisatie heeft dit jaar echt haar best gedaan om de veiligheid te verhogen. En daarmee zitten ze op de goede weg!

Zondag nog eens nagenieten voor de TV en zien hoe de profs sterven... RVV is toch schoon!

Eddy (07-04-03)

English
Adidas TransAlp 2005
We leven nog!!
Een goede start
En 2005 brengt...
Adidas TransAlp 2004
Meer...
Programma 2006
Programma 2005
Programma 2004
Meer...
Berichten lezen
Bericht schrijven
Team members
De hardware
De mudware
Filip Meirhaeghe 05
Raid Hautes Fagnes 05
Hagelandse Crono 05
Willingen 2005
Ronde van Vlaanderen
Riva 2004
Ronde van Vlaanderen
Meer...
Adidas TransAlp 2005
Adidas TransAlp 2004
Houffa Worldcup
Riva 2004
Mudbike?! Snowbike!!
Project Mudbike
Adidas TransAlp 2003
Meer...
E2Team Links