15 juni 2003 - Willingen Bike Festival

Overal waar je kijkt zie je bikers en er zijn ook weer een paar bekende gezichten bij, we zijn dus op het goede adres. We parkeren ons ergens in het midden van een weiland, dat ook dienst doet als campeerterrein, op amper 100 meter van het festivalterrein. Upsolut heeft hier een copy neergezet van Riva blijkbaar. In de overdekte schaatsbaan kunnen we terecht voor de startformaliteiten en de pasta party. En de rest van de avond hangen we nog wat rond bij de Subaru Nachtsprint (sprintje trekken op een cross parkoer).

Zondag moeten we weer veel te vroeg opstaan, want de marathon start al om 7u30! Ik heb de voorbije weken al zot genoeg gedaan, dus voor mij wordt het vandaag een trainingsrit. 99km met 2500hm en onderweg braaf op de hartslagmeter letten. Eric is vandaag de fotograaf van dienst. Hij ondervindt nog steeds teveel hinder van zijn knie, dus na de Ardennes Trophy moet hij ook Willingen missen... jammer!

Stipt om 7u30 loeit 'Highway to Hell' en vliegen we tegen ruim 50km/u achter het Smartje van de organisatie. Lang duurt dat niet, want zodra we Willingen achter ons laten, gaat het al onmiddellijk bergop. Deze eerste inspanningen en het schuchtere zonnetje op dit vroege uur zorgen ervoor dat ik snel warm ben. De eerste lus van het parkoer passeert na 54km terug aan de start en het terrein bestaat voornamelijk uit lichtlopende grintpaden. Voor zover ik me kan herinneren heb ik zelfs het kleinste molentje niet nodig gehad, dus het tempo ligt verbazend hoog, maar het parkoer leent er zich ook toe. Met ruim 23km/u gemiddeld sta ik nog voor 10u terug aan de start en begin ik aan de 2e lus die de 99km vol maakt.

Het systeem met lussen die telkens weer de start opzoeken is echt fun. Dat lokt veel meer toeschouwers omdat er altijd wel iets gebeurt en de aanmoedigingen doen deugd!

In het begin van de 2e lus moet er gestreden worden voor de Craft Hillsprint. Over een traject van 2.4km moeten er 240 hoogtemeters overwonnen worden. Dat is dus 10% gemiddeld! En natuurlijk heeft Eric zich daar geinstalleerd met het fototoestel. Ik had het kunnen weten :-) Dit deel van het parkoer is duidelijk andere koek. De klimmetjes zijn een stuk steiler en de ondergrond ruwer en vaak bezaaid met wortels in de afdalingen. Dit doet meer denken aan onze Ardennen raids.

Voor 1 keer slaag ik in mijn opzet om nooit in het rood te rijden. Maar dit moet dan ook zowat de makkelijkste marathon tot nu toe geweest zijn. En met mijn tijd van 4u45 (AVS 20.8) finish ik zelfs nog mooi 94e op 552 in mijn categorie en dat over de 99km met 2500hm.

Als wedstrijd is het parkoer van Willingen nogal mager vind ik. Maar als training was het ideaal. Dus al bij toch weer een geslaagd weekend. Eric maalt ondertussen vlijtig de trainingen af op de rollen, dus ik hoop dat E2Team weer snel als duo aan de start mag staan! Wie weet in Malmedy al?

Eddy (20-06-03)

Uitslag Willingen 99km

English
Adidas TransAlp 2005
We leven nog!!
Een goede start
En 2005 brengt...
Adidas TransAlp 2004
Meer...
Programma 2006
Programma 2005
Programma 2004
Meer...
Berichten lezen
Bericht schrijven
Team members
De hardware
De mudware
Filip Meirhaeghe 05
Raid Hautes Fagnes 05
Hagelandse Crono 05
Willingen 2005
Ronde van Vlaanderen
Riva 2004
Ronde van Vlaanderen
Meer...
Adidas TransAlp 2005
Adidas TransAlp 2004
Houffa Worldcup
Riva 2004
Mudbike?! Snowbike!!
Project Mudbike
Adidas TransAlp 2003
Meer...
E2Team Links